Een onderwerp wat mij de laatste jaren al fascineert is manifesteren. En dan bedoel ik juist niet dat ik manifestatie expert ben geworden, maar juist dat ik mijn vraagtekens erbij heb. Alhoewel ik zeker geloof dat we invloed hebben op onze werkelijkheid met onze gedachtes en emoties, geloof ik niet dat alles haalbaar, leerbaar en maakbaar is. Dat als je alle manifestatie practices maar doet, je krijgt wat je wilt. Daarom houd ik zo van de quote van manifestatie expert Willemijn van Welten.

Je kunt manifesteren inzetten om te ontvangen wat jij wenst, maar het is nog krachtiger om manifesteren in te zetten om het leven te ontvangen wat voor jou is.

Je design is volledig en gelimiteerd

En dat is precies waar Human Design om de hoek komt. Als je vanuit Human Design kijkt naar manifesteren, over precies worden wie jij bent, om weer terug te stappen in de stroom van wie jij altijd was. Het is voor mij een tool voor zelfherinnering. Het brengt je terug naar dat wat al in je zit zodat je je het her-innert. Want jij bent precies wie je moet zijn, met al jouw specifieke verlangens, dromen, eigenschappen en bijdrage(en trouwens ook verleden en ervaringen, maar dit is nog weer een laag dieper. Als je hier meer over wilt luister, luister dan deze podcast). Niet om weer iets anders te ‘manifesteren’ wat volgens anderen goed of succesvol is of voor anderen werkt.

Alignment is being exactly who you are.  – Jenna Zoë

Human design brengt je naar een plek en  manier van leven die voor jou klopt. Als je vanuit Human Design kijkt naar manifesteren, over precies worden wie jij bent, om weer terug te stappen in de stroom van wie jij altijd was. Dat is misschien een eigen business of misschien juist helemaal niet. Misschien is het wel iets heel anders dan je altijd had ‘bedacht’ of hebt gezien, maar één ding kan ik je vertellen. Dit is de plek waarvan je altijd droomde te willen zijn vol vervulling, moeiteloze stroom, excitement, vrede en alles wat jij diep van binnen zo naar verlangt. Soms vraagt dit moeilijke en moedige stappen, of soms niet. Je autoriteit wijst je die weg. 

Human Design geeft je de handvatten die je heel praktisch van dag tot dag helpen om keuzes te maken die voor jou kloppen. Dat je elke dag weer stappen zet naar jouw pad en dan leef je ineens jouw bestemming.

 

Manifesteren of manipuleren?

En nou ben ik dus helemaal niet tegen manifesteren, het is prachtig om je dromen werkelijkheid te zien worden. Want dat is manifesteren in de kern. Het materialiseren van wat eerst een droom/idee/concept/verlangen was.  Je zou het kunnen zien als jouw energie nu afstemmen op de potentie. Bewust je aandacht en intentie richten op je dromen en deze door middel van gerichte gedachtes en voor de daaronder liggende emoties aantrekken. Ik geloof ik zeker dat je daadwerkelijk invloed hebt op jouw realiteit door jouw gedachtes te veranderen, maar niet dat je het leven volledig creëert.

Wat ik tegenwoordig veel zie is niet manifesteren, maar manipuleren. Alle technieken inzetten om datgene vol wilskracht aan te trekken wat misschien een droom van iemand anders is. Het blijft alsnog ‘off’ voelen en niet vervullen op dat diepe hartsniveau wat je zoekt. In plaats daarvan wil ik je uitnodigen om te verbinden met jouw unieke essentie en daarop afstemmen om die te manifesteren.

Het verschil te voelen tussen wat jij wilt en wat Er wil. Meer met de natuurlijke stroom mee gaan en daarna de ‘hoe’ en ‘wanneer’ los te laten, misschien is het nog mooier dan je kunt bedenken. Maar hoe kun je nou merken dat je vanuit overgave/liefde aan het manifesteren bent?

Vanuit angst kun je herkennen aan:

  • Er zit een verwachting in
  • Je hebt het hele plan al bedacht en ook hoe het naar je te moet komen (in die ‘moet’ zit ook al een clue)
  • Komt voort uit tekort. Als ik dit doe.. dan…
  • Heeft een oordeel over wanneer de manifestatie is gelukt en wanneer niet
  • Dit geeft eerder een drukkend, angstig of controlerend gevoel

Manifestatie vanuit liefde herken je aan:

  • Je voelt dat het klopt
  • Je staat open voor creatieve en onverwachte manier waarop het mag ontstaat
  • Je vertrouwt erop dat het ontstaat op de manier en op het moment dat het klopt. Het is hoe dan ook goed (dit of iets beters)
  • Komt voor uit overvloed
  • Dit geeft je een rustig gevoel

Hoe ik mijn bedrijf manifesteerde

Een mooi voorbeeld van mezelf hierin is het ‘manifesteren’ van mijn bedrijf. Al heel erg lang geleden, ik denk oprecht dat ik 6 jaar was, wist ik al dat ik een grote missie had. Op mijn 16e toen ik een eetstoornis ontwikkelde wist ik terwijl ik zelf nog in die wereld vastzat dat dit niet zonder een reden gebeurde dat ik met deze ervaring vrouwen zou gaan helpen. Toen ik op mijn 18e koos voor verpleegkunde zei ik al hardop dat ik dat niet zou blijven doen en dat ik mezelf uiteindelijk een eigen bedrijf zag hebben.

Omdat ik zo graag mijn eigen bedrijf wilde en niet gelukkig was als verpleegkundige ging ik van alles bedenken en doen om daarvan een bedrijf te kunnen maken. Ik startte een blog met gezonde recepten en natuurlijke beauty. Ik deed een massage opleiding. Ik deed een yoga teacher training.

Maar dit was allemaal veel meer vanuit moeten, forceren en tekort vanuit niet blij zijn maar waar ik toen was. Alles werd uiteindelijk een frustratie (niet zelf signaal van mijn Human Design type) en voelde als tegen een berg op klimmen. Ik was teveel aan het zoeken, aan het bemoeien met dat ik het allemaal ‘nu’ al wilde. Toch bleef ik afstemmen op deze droom, de stappen ervoor nemen en elke dag meer opruimen in wat mij tegenhield om die vrouw met een eigen bedrijf te zijn zoals angsten en lage zelfwaarde.

Uiteindelijk kwam er super onverwacht een business coaching traject op mijn pad wat meer geld kostte dan ik had. Toch voelde ik tot in mijn tenen dat ik dit moest doen. Vier maanden laten vroeg mijn vriend nietsvermoedend of ik niet mijn baan wilde opzeggen en hoor ik ineens mezelf ‘jaaaa’ zeggen voordat ik dit kon bedenken.  Shit dacht ik eigenlijk toen, maar ook toen vertrouwde ik dit gevoel diep vanuit mijn onderbuik. Ik voelde een rust en tegelijkertijd excitement (ware zelf signaal van mijn Human Design type).

En werkelijk waar, vanaf dat moment stroomde mijn bedrijf vol. Dat kun je toch niet bedenken? Nog grotere en mooier dan ik had durven dromen of kunnen afdwingen. En het grappige is, alles wat van nature in mijn Human Design staat kan ik herin kwijt. 

Het verlangen was dus alle tijd al die van mij, alleen de manier waarop en het moment waarop het plaats vindt heb je geen invloed op. Achteraf kan ik ook zien dat precies al deze lessen mochten plaatsvinden om precies te komen waar ik nu ben. Had ik net zo goed kunnen genieten onderweg, haha.  Dat is alweer een ander onderwerp voor een volgende blog.

Co  creatie
Ik zie manifesteren meer als een co-creatie of samenspel. Net als een moodboard maken. Aan de ene kant stem ik af op wat ik verlang(voor dat jaar bijvoorbeeld), maar aan de andere kant laat ik ontstaan wat er wil. Ik laat me ook leiden door welke plaatjes me trekken en welke vaak verrassende beelden ontstaan. Een beetje van mij en een beetje van het universum.

Wat wil er echt?

Vaak zit onder dat we wat we willen manifesteren  iets wat we graag willen ervaren. We willen bijvoorbeeld een bedrijf omdat we op die manier vrouwen zoals wij ooit waren helpen. Met deze stappen en onderzoek stem je af op jouw diepere verlangens.

1. Intentie/verlangen. Bijvoorbeeld; ik wil een nieuwe website schrijven

2. Mijn waarom. Onderzoek jouw waarom, waarom wil je dit?
Zodat ik.. nog beter mijn lievelingsklant moeiteloos kan aantrekken en dus nog meer mooie vrouwen kan helpen

3. Mijn gevoel. En dan kom je bij de diepere laag, waar je overigens soms wel 10 lagen op dieper mag zoeken. Hoe wil jij je dan voelen?
Het gevoel wat ik dan heb is: excitement en expansie.

4. Aligned actie. Wie heb jij dan de komende tijd te zijn? Wat mag je loslaten of juist gaan doen? Én wat is de eerste stap die jij vandaag kunt zetten naar die droom toe?

5. Human Design. Stem hierbij af op jouw energetische strategie en autoriteit in Human Design. Wat is in lijn met mijn Human Design strategie(die je laat zien of je op jouw pad bent)? Stem af op jouw lichaamsbewustzijn en specifieke autoriteit(dit is als jouw GPS).

6. Wat wil er?
Het leven werkt met je samen. Waar wijzen alle signalen nu naartoe? Wat wil Er nu?

7. Verhoog je frequentie. Wil je helemaal jouw manifestaties versnellen? Hoe kun je dan nu al in hogere frequentie komen? Wat zou vandaag jouw frequentie verhogen? Waar ben je dankbaar voor? Wat voelt goed/licht/fijn/leuk? Want ja lieve mensen ik blijf het herhalen; het leven is bedoeld om leuk te zijn(L).

Zuiver manifesteren

Detecteer de zuiverheid: voel jij ergens als in dit proces dat het meer forcerend of bedacht is? Kun je het dan loslaten of onderzoeken wat je eigenlijk écht wilt? Dat gevoel wat je zoekt is het werkelijke verlangen. Ook kun je een kijkje nemen in jouw Human Design, om jouw natuurlijke blauwdruk te zien en te herinneren wat allemaal van nature bij je hoort. Je design is volledig en gelimiteerd met een reden, omdat alleen jij precies dat puzzelstukje kunt bijdragen en manifesteren.  

Dit is soms een lastige om zelf te kunnen oppikken omdat onze mind slim is en we soms dingen niet willen weten. Helemaal niet erg, heel menselijk. Mocht je merken dat je hierbij hulp wilt? Dan ben ik jouw vrouw! Ik kan wel zeggen dat ik na al die jaren innerlijk werk, schaduwwerk en coachen van klanten een bullshit detector heb en liefdevol met je mee kan kijken en voelen. Plan hier jouw gratis matchcall plannen om kennis te maken

Oké voor zover mijn kijk op dit onderwerp voor nu. Vind vooral jouw waarheid en ik ben super benieuwd wat jouw grootste inzicht was van deze blog? Deel het me met hieronder of DM!

Lot’s of love voor nu en tot de volgende!

Gratis Inner Journey; Ontmoet jouw Intuïtie

In deze mega krachtige InnerEssence Journey van 13:13 minuten ontdek je hoe jouw connectie met jouw intuïtie kunt versterken.

ps. door je email achter te laten ben je gelijk ingeschreven in Rise In/spiratie mail, je hebt altijd de mogelijkheid om je weer uit te schrijven

Veel plezier met de Journey! Binnen 5 minuten ontvang je deze in jouw postvak!