fbpx

Wat is Human Design?

HUMAN DESIGN OPENS THE DOOR TO THE POTENTIAL OF SELF-LOVE, A LOVE OF LIFE AND THE LOVE OF OTHERS THROUGH UNDERSTANDING” 

 -RA URU HU, OPRICHTER HUMAN DESIGN

 

Wat is human design?

Een aantal jaren geleden luisterde ik de ‘Soul on fire podcast van Jordan Younger die een interview had met Jenna Zoë, een Human Design expert. Ik zocht meteen mijn chart op en was vanaf het begin al gefascineerd, struinde heel youtube af en las verschilllende boeken.  Ik dacht al een tijdje aan een opleiding bij Jenna Zoë om Human Design readings te kunnen geven en tijdens een meditatie van mijn opleiding als bewustzijnscoach ‘hoorde’ ik ineens heel helder; ‘ga meer leren over Human Design’. Ik volgende deze ingeving(welkom in mijn leven trouwens, dit geeft meteen een idee van hoe ik mijn leven lééf. Het is nooit saai haha) and here we are.

 

Er viel zoveel op zijn plek, het onderbouwde wat ik intuïtief heb geleerd en ontdekt de afgelopen 10 jaren.  

 

Human Design kun je zien als een hele diepgaande persoonlijkheidstest gebaseerd op je geboortedatum, -tijd en -plaats, waarin oude esoterische leringen zoals astrologie en chinese I-ching worden gecombineerd met moderne wetenschap zoals kwantumfysica en biochemie. Het geeft informatie over wie jij bewust en onbewust bent en hoe jouw energie(veld) informatie uitwisselt met de wereld om zich heen.

Een beschrijving van Human Design die ik heel mooi vind is dat het een kaart/gebruikershandleiding is van ons zielscontract met het Universum. Zo lang ik mij kan herinneren liep ik namelijk al met vragen rond als, wie ben ik eigenlijk? Wat heb ik hier te doen? Ik heb altijd het gevoel en het idee gehad dat ik hier niet zomaar was, dat er een groter plan moest zijn. Hoe meer ik mij ging verdiepen in zelfontwikkeling, de menselijke mind en mij ging verbinden met mijn spirituele kant, hoe meer ik ontdekte dat er meer was. Meer dan alleen ons fysieke lichaam, onze gedachten en wat we kunnen zien.

Human Design ontdekte ik hierbij als super mooie tool om ineens zoveel inzicht hierin te krijgen.  Een snelweg naar zelfontwikkeling, bewustzijn en potentie. Eigenlijk een snelweg naar thuiskomen in jezelf en vanuit daar weer verliefd worden op precies diegene die jij bent, met jouw talenten. En vanuit daar de voor jou juiste keuzes maken waardoor je ook weer echt voluit Jouw leven kunt gaan leven. Het is een hulpmiddel om van alle gewoonten en overtuigingen af ​​te komen die we in de loop der jaren hebben opgepikt en die niet echt in lijn zijn met wie we in onze kern zijn, zodat we ons opnieuw kunnen afstemmen op de hoogste versie en potentie van onszelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De CHART

De chart geeft gedetailleerde informatie over zowel bewuste als onbewuste aspecten. Het is als een gebruikershandleiding of blauwdruk die je helpt navigeren door het leven en perfect is afgestemd op jouw authentieke zelf. Waar jij bijvoorbeeld niet in lijn leeft met jouw authentieke aard ontstaat er frustratie, woede of bitterheid. Of waar jij bijvoorbeeld de waarheid van jouw omgeving leeft in plaats van jouw eigen waarheid, waardoor jij helemaal opbrandt met als gevolg klachten ontstaan zoals een burnout, ondefinieerbare fysieke, mentale en/of emotionele klachtenHoe jij energie uitwisselt met jouw omgeving en waar je vatbaar bent voor de invloed en conditionering van anderen. Het geeft inzicht in waarom jij je soms op bepaalde manieren gedraagt en doet zoals je doet. Waarom jij je bij bepaalde mensen heel helder voelt en andere mensen jou leegzuigen. 

Door deze handleiding krijg je op diep niveau inzicht in jouw innerlijke geleidingssysteem en hoe jouw energie stroomt. Het geeft inzicht in wie jij van nature bedoeld bent te zijn. Daarnaast geeft het praktische handvaten voor het nemen van beslissingen, zodat jij kunt gaan leven vanuit wie jij écht bent. Dit zal resulteren in bijvoorbeeld verbeterde relaties en loopbaankeuzes.

~

Geef jezelf toestemming te zijn

~

 

Je bent precies goed zoals je bent

Het geeft veel begrip over wie jij bent en geeft soms toestemming om bepaalde delen van jouzelf te accepteren, omarmen en vergroten. Het kan je helpen weer meer van jouzelf te gaan houden precies zoals je bent, jouw potentie, aangeboren wijsheid en kracht doen ontwaken en ontdekken wat jouw eigen waarheid is. Door jouzelf beter te begrijpen zal je ook weer meer de liefde voor jouw leven en voor anderen om jou heen ervaren.

Het biedt een blauwdruk van jou om het leven te leiden met de minste weerstand en in lijn met de talenten en krachten die je van nature hebt. We denken zo vaak dat we anders moeten zijn dan we zijn en gaan ons aanpassen of we maken situaties en mensen mee waardoor we ons wel ‘moesten’ aanpassen. Human Design brengt je weer terug bij jezelf, bij de talenten die voor jou natuurlijk en moeiteloos zijn omdat het leven ook zo mag zijn.

De informatie uit je design is voor de meeste mensen zó diep herkenbaar dat dit iets bijzonders aanraakt, waardoor ze weer veel meer helder contact met henzelf krijgen en wie ze écht zijn. Het geeft daarnaast inzicht waar ze gedrag hebben aangeleerd waardoor ze misschien vastlopen. Ik zie het zelf als een versnelde route naar zelfinzicht. De hoeveelheid inzichten en informatie die je uit één reading kunt halen is evenveel als jaren oefenen met wat de beste manier is om met je intuïtie communiceren of een aantal coaching sessies waar je uiteindelijk tot hetzelfde komt.

 

Geen enkel advies werkt voor iedereen

Human Design leert dat hetzelfde advies niet voor iedereen klopt maar dat er juist voor iedereen een unieke benadering en pad is. De wereld overspoelt ons tegenwoordig met berichten, informatie en tips over wie we moeten zijn om succesvol te zijn of te voldoen aan wat ‘goed’ is; volgens Human Design is dat dus voor iedereen anders. Dit werkt bijvoorbeeld ook weer heel mooi als je Human Design met business strategieën en sales combineert. Ook daarin mag je weer loslaten wat en wie je niet bent en niet voor jou klopt zodat het makkelijker mag gaan stromen en leuker kan worden.

 

Hoe werk ik met Human Design?

Het is mijn missie om vrouwen weer in contact te brengen met wie ze werkelijk zijn om vanuit daar weer vanuit hun unieke, krachtige blauwdruk te gaan léven.

Ik werk met Human Design in blauwdruksessies en retreats waarin ik Human design combineer met healing. Naast dat ik je design lees en je hierover leer stem ik af op jouw energetische lichaam en hogere zelf om zo een diepgaande transformatie in gang te kunnen zetten en je een stapje verder in jouw proces van jezelf her-ontdekken te helpen. Ik ‘lees’ in de sessie tussen de regels van jouw chart door, zodat jij weer in jouw zuivere energie, kracht en blauwdruk kan gaan staan. 

Daarbij stem ik in het moment af op wat naar voren komt en nodig is. Dit doe ik met verschillende methodes en tools die mijzelf en mijn leven hebben getransformeerd zoals healing, reiki, lichttaal en bewustzijncoaching. Door middel van bewustzijnscoaching help ik je bijvoorbeeld oude patronen en angsten herkennen en transformeren. Of ik geef je een ander perspectief waardoor je dingen anders kunt gaan zien en voelen. Tijdens meditaties breng ik je terug in jouw lichaamsbewustzijn en energieveld, de plek waar jij contact kan maken met je intuïtie en hart. Veel vrouwen zijn de connectie hiermee kwijt geraakt. Dit terwijl juist het hart en de onderbuik ons zoveel informatie geven! Het weer in contact staan hiermee kunnen jouw liefde, kracht en levensenergie daarom weer volop doen stromen. 

Mijn drie peilers zijn jou meer in je kracht zetten, inzicht geven in wie jij bent en lichter naar huis gaan. Tijdens een sessie krijg je zowel inzichten als praktische en persoonlijke tips die je direct kunt passen. Ik hou van gegronde spiritualiteit en het niet te zwaar maken want alles is leuker als je ook plezier hebt. Rise In to yourself. 

Essentiële oliën ondersteunen perfect hierbij omdat ze je zowel lichamelijk als emotioneel kunnen ondersteunen bij jouw transformatie. Ze kunnen helpen inzicht te krijgen in jouw emoties, kunnen negatieve emoties ombuigen en je energie shiften. Na de eerste sessie stem ik op een thema af wat dan voor jou naar voren is gekomen, waar je extra ondersteuning of helderheid in zou willen. Hierop afgestemd maak ik een roller en doe ik een kaartlegging die ik daarbij schrijf om zo op nog dieper niveau inzicht te krijgen in jouw patronen en deze te doorbreken. 

Waar begin ik?

Er zijn verschillende websites waar je je gratis chart kunt aanvragen. Twee van mijn favorieten zijn: 

Vul hierbij je geboorte datum, plaats en exacte tijd in en je vindt al een aantal basis gegevens zoals je energietype, autoriteit, profiel, incarnatiekruis en meer! Er zijn vijf hoofd ‘types’ in Human Design, die je in het algemeen richtlijnen geven over hoe jouw energieën werkt. Natuurlijk is het complexer dan alleen een ‘type’, net zoals astrologie dieper gaat dan alleen je horoscoop. Hierover kan ik je meer uitleggen tijdens een reading. Het is wel een goede plek om te beginnen! Wil je meteen meer weten over jouw persoonlijkheidstype? Lees dan hier mijn blog over de 5 hoofdtypes en hun kracht. 

Voel jij nu al de nieuwsgierigheid hiernaar? Stuur mij dan een bericht om elkaar te leren kennen of boek meteen een blauwdruk sessie.

Het lijkt me magisch om deze samen te ontvouwen en je dichter bij jezelf te brengen!