fbpx

Saturn return & human design

Wat is de Saturn return?

Planeet Saturnus doet er ongeveer dertig jaar over om rond de zon heen te draaien en staat dus na 30 jaren weer precies zo staat als toen je geboren werd. Daarom wordt dit de terugkeer van Saturnus genoemd. De planeet saturnus wordt geassocieerd met plicht, discipline, verantwoordelijkheid en geleerde lessen. De terugkeer van Saturnus in je geboortehoroscoop zou dan ook een keerpunt in je leven zijn. Deze terugkeer duurt ongeveer drie jaar, dus van 27 tot 30, van 57 tot 60 en van 87 tot 90 en is voor veel mensen een periode van intense lessen leren en een nieuwe fase van je leven ingaan.

Hier kun je vinden wanneer jouw Saturnus terugkeert. https://www.astrocal.co.uk/saturn-return-calculator/

Ik hoorde zelf voor het eerst over ‘Saturn Return’ in een podcast van The Balanced Blonde een paar jaar geleden en dit fascineerde mij meteen. Ik hou nou eenmaal van mystiek en leren over hoe ik, en anderen mensen, in elkaar zit! Ook in Human Design speelt astrologie en de terugkeer van Saturnus een belangrijke rol, vooral voor mensen met een 6 ‘lijn’ in hun profiel – 3/6, 4/6, 6/2 of 6/3. Dit komt omdat mensen met een 6 profiel neigen om te leven in 3 fases en je tijdens de eerste ‘Saturn Return’ naar een nieuwe fase van je leven gaat:

• Fase 1 vindt plaats vanaf de geboorte tot ongeveer 30 jaar (rond de terugkeer van Saturnus). Gedurende deze eerste jaren leef je als een 3 en leer je door vallen en opstaan.

• Fase 2 begint ongeveer nadat de Saturn Return is afgelopen en duurt tot de Cheiron Return, ongeveer 30-50 jaar oud. Gedurende deze tijd is er de mogelijkheid om je terug te trekken en te genezen, om na te denken en perspectief te krijgen op alles wat er in de eerste 30 jaar is gebeurd.

• Fase 3 begint na de terugkeer van Cheiron en duurt tot het einde van ons leven. Je ervaart dan de wijsheid die is ontstaan door de reflectie in fase 2 en wilt weer helemaal het leven ingaan om deze geleerde ervaringen op een natuurlijke manier te delen.

Laat ik nou een 4/6 profiel hebben en volgend jaar April mijn Saturn return plaats vinden. De perfecte timing om hierin te duiken en dit met jullie te delen.

Je kosmische overgangsritueel

Je kunt de terugkeer van Saturnus zien als “een kosmische reset en herstructurering van je leven”, die je kan helpen om door te gaan naar het volgende stadium van volwassenheid. Waar Saturnus zich bevindt in je horoscoop zal je waarschijnlijk de zwaarste lessen vinden lucht en deze periode kan gepaard gaan met veel ‘groeipijnen’. Zie het meer als een personal trainer die je door je eigen blokkades heen helpt. In plaats van je patronen te blijven herhalen krijg je tijdens de terugkeer van Saturnus de kans om ze om te zetten tot je grootste kracht. Niet voor niets dat veel relaties die eigenlijk niet helemaal kloppen stranden tussen je 27e en 30e jaar en dat mensen de juiste carrières vinden die écht bij hen past in deze periode. Het kan dus juist een hele mooie positieve verandering zijn met puzzelstukjes die op de plek vallen of juist een heftige periode met veel loslaten. Maar onthoudt het is altijd ergens goed voor: het zijn gewoon lessen. Je kunt er tegen vechten maar de lessen zullen toch komen dus waarom niet alvast voorbereid zijn en mee gaan met de stroom.

It’s all for the better.

Graphic: Abby Maker for Well+Good

Wat zijn de thema’s van mijn Saturn Return?

Wil jij je voorbereiden op de veranderende thema’s zodat je ze met open armen en in alle wijsheid kunt ontvangen en ervaren? Of ben je gewoon super nieuwsgierig en benieuwd naar de thema’s van jouw Saturn return? Of is jouw saturn returns al voorbij? Dan is het mooie om te reflecteren op deze periode met de informatie die je vindt. Je kunt deze onderwerpen in je astrologie & human design chart opzoeken. Beide bevatten super veel waardevolle inzichten en lessen die elkaar mooi aanvullen.

In de meest simpele vorm kun je in de astrologie vinden hoe deze terugkeer je gaat beïnvloeden door uit te zoeken in welk teken én welk huis Saturnus stond toen jij geboren werd. Deze blog zou veel te uitgebreid worden als ik elke combinatie deel maar ik heb wel de bronnen gevonden waarin je het snel en overzichtelijk kunt vinden.

Saturnus in de tekens: https://astrostyle.com/saturn-return/

Saturnus in de huizen: https://www.astrowise.nl/hoe-duid-je-een-saturnus-return/#.X6kya4hKjIU

Human design geeft daar bovenop nog een nieuwe laag met inzichten over wat de Saturn return kan bevatten voor jou. Daarvoor kijken we naar de poorten van Saturnus voor jou instaat. Zie de afbeelding hieronder om te ontdekken waar je jouw Saturnus vindt. In human design heb je bewust en onbewust geactiveerde energieën. Aan de rechter kant vind je de bewuste zijde en linker kant de onbewuste zijde . Het getal achter de poort is de lijn.

De onbewust poort + lijn en de bewust poort + lijn vormen samen de thema’s van jouw Saturnus return.

Poorten/gates cheat sheet: https://humandesign.tools/hd-gates

Voor de lijnen kun je verschillende boeken kopen maar ook gewoon googelen. Ik typte bijvoorbeeld ‘ ‘gate 18 line 1 human design’ en vond de volgende site waar ik alle lijnen per poort op kon vinden.

Overweldigd?

Mocht dit nou te veel of overweldigend zijn of? Of is dit informatie die je graag wilt maar merkt dat je dit niet helemaal zelf wilt uitzoeken? Ik help je graag dit voor je uit te zoeken tijdens een persoonlijke Human Design energie reading waarin ik ook specifiek je Saturn return kan meenemen.

Tijdens de reading stem ik helemaal af op jouw design en gaan we samen alle onderdelen af waardoor je meer inzicht krijgt in hoe jouw energie werkt, welke innerlijke stem belangrijk voor je is, wat belangrijke thema’s voor je kunnen zijn en waar jouw hoogste potentie ligt.

Wil jij nu alvast gratis wat meer leren over astrologie ik?

Binnenkort komt een podcast online met Cassandra van SterUitHetZuiden online waarin we de basics van astrologie bespreken!

Voor nog meer bronnen diepgang heb ik hieronder heel wat links toegevoegd!

Ejoy en veel plezier met in jouw Saturn return duiken!!

Liefs, Deirdre

Ik ben er voor al je vragen en ben heel erg benieuwd naar jouw inzichten, deel ze hieronder!