EMBODIMENT: DANS MEDITATIE

Alleen leren over je Human Design zonder het te belichamen is als naar een broodje kijken en zeggen: "Wauw, dat was lekker, ik zit vol!" Het is cruciaal om de informatie te ervaren en te integreren in je fysieke lichaam.

EMBODIMENT

BELICHAMING

Alle intuïtie begint bij belichaming. Verankerd zijn in het lichaam versterkt je intuïtie en jouw connectie met jouw Human Design, omdat het lichaam het instrument is waar de energetische informatie door wordt doorgegeven. Het Human Design-systeem is niet bedoeld om intellectueel te worden gebruikt, maar om belichaamd te worden.

Embodiment, of belichaming, betekent een staat van in het lichaam zijn.

Wanneer je ’embodied’ bent, ben je volledig aanwezig in jouw lichaam en kun je makkelijk intappen op de wijsheid ervan. Dit stelt je in staat om meer gegrond en krachtig verbonden te zijn met jouw innerlijke GPS, waarheid, sensualiteit, liefde, plezier en genot.

Belichaming is de beoefening van het actief zijn, voelen en ervaren van je lichaam.

Maar zitten we niet altijd in ons lichaam?
Technisch gezien wel, maar energetisch niet.

Denk aan een tijd dat je NIET in je lichaam zat.
Misschien zat je in een angstige spiraal en realiseerde je je niet hoe je snel en oppervlakkig ademde, of had je een knoop in je maag en zweette je in je handpalmen.

Of misschien zat je urenlang door sociale media te scrollen en realiseerde je je niet hoeveel pijn je schouders en rug deden totdat je opstond.
Of misschien is er iets in je leven gebeurd waardoor je uit je lichaam bent gestapt omdat het te pijnlijk was om daar te zijn.

We hebben allemaal veel momenten gehad waarop we niet in ons lichaam aanwezig waren, waarschijnlijk meer dan dat we belichaamd waren; vooral in ons volwassen leven.

We hebben geleerd dat de geest en logica krachtiger zijn dan het lichaam + intuïtie, dus we zijn getraind om uit onze gevoelens en in ons denken te komen.

We zijn echter belichaamd geboren. Denk aan een baby, die zijn weg door het leven voelt. Ze zijn verbonden met elk gevoel, elke textuur en elke emotie in de kamer. Dit is hoe je van nature bent.

Denk aan delen van de wereld waar ze leven die verbonden zijn met de natuur, hun lichaam en de wijsheid van de aarde. We hebben hier allemaal nog steeds toegang toe – het is gewoon een kwestie van afstemmen.

Het lichaam draagt wijsheid. Door belichaamd te leven, nemen we beslissingen die in lijn zijn met onze aangeboren gaven, gezondheid en welzijn. Dit leidt tot meer bevredigende ervaringen, duurzame groei en een dieper gevoel van geluk.

 

ALS JE BELICHAAMD BENT

Kun je afstemmen op de wijsheid van je eigen lichaam voor de antwoorden.
Zoek niet buiten jezelf naar oplossingen.
Kun je voelen wat waar en resonerend is voor jou.
Ben je meer verbonden met de Aarde, je intuïtie en energie.
Kun je meer sensualiteit, liefde, plezier en gelukzaligheid voelen.
Ben je bevrijd, expressief en creatief.
Heb je een natuurlijk magnetisme dat alles aantrekt wat je in het leven wenst.
Voel je je geaard, verankerd en geworteld in de waarheid.
Kun je jezelf vertrouwen en anderen kunnen jou vertrouwen.

Kun je jouw Design leven en autoritiet & strategie volgen.

Waaromm Human Design & embodiment met elkaar verbonden zijn

Ik kan je bijvoorbeeld wel vertellen dat je vanaf nu naar jouw gut mag gaan luisteren, maar als je helemaal niet in contact bent met jouw onderbuik en de signalen die je daar kunt oppikken niet oppikt, dan kun je niet zoveel met de informatie. Het Human Design systeem kun je zien als een raamwerk, een hulpmiddel om jezelf op een fundamenteel niveau te begrijpen.

Maar het gaat niet alleen over het begrijpen van informatie. Daarmee leef je jouw Design nog niet. Het is een mooie tool om je opnieuw af te stemmen op jezelf en van daaruit beslissingen te nemen die trouw zijn aan jouw waarheid en wat klopt voor jou, gebaseerd op lichaamsbewustzijn in plaats van de mind, oude overtuigingen of wat anderen doen. 

Het is makkelijk om alleen in de theorie te blijven zitten, om te blijven fantaseren en visualiseren. Maar het leven gebeurt in het hier en nu, in het lijf, in het voelen, in het geraakt worden.

Embodiment is essentieel voor Human Design, maar Human Design kan je ook helpen om lichaamsbewustzijn te oefenen.

 

Dus, hoe kunnen we meer belichaamd worden?

Het begint al bij je regelmatig bewust worden van je lichaam. Hoe voelt mijn hartslag in rust? Waar houd ik spanning vast als ik ga liggen om te slapen? Het opmerken van signalen zoals een verhoogde hartslag, een trilling in de darm, de kaken op elkaar gedrukt, een blozen van de huid, een vonk, een schok, een response, spelden en naalden. Alles wat je laat voelen dat je geraakt wordt en het iets met je doet. En waar voel je het dan in je lichaam als iemand je vertelt dat ze van je houden? Welke signalen merk je op als je je huisdier ziet?

Er zijn 3 pilaren die belichaming versterken en vergroten
1. Adem. Hoe verloopt je adem? Hakkelt het of is het juist soepel? Is het oppervlakkig of rustig?
2. Beweging. Niet zomaar bewegen, maar je adem en de energie/emoties die er zijn je laten bewegen. Niet bedenken hoe je wilt bewegen, maar je lichaam jou laten bewegen of al is het een rare beweging. Dat wat je aandacht vraagt, breng je de aandacht en adem naartoe.

3. Geluid. Geluid toestaan wat omhoog komt.

Deze dans meditatie heeft voor mij alles veranderd

Deze embodiment dance practice is letterlijk de practice die ik keer op keer heb gedaan en me zo diep terug bij mezelf in mijn lichaam en intuïtie heeeft gebracht.

Het helpt je weer zakken in het lichaam, in jouw gut feeling en veiligheid/stevigheid in jezelf waardoor je ook jouw Design durft te gaan volgen. Onderweg naar beneden komen we vaak oude emoties en oude stukken tegen omdat deze ook opgeslagen liggen in de onderbuik. Laat weer bewegen, ga weer voelen en bevrijd jouw lichaam. 
Er is geen choreografie – om je lichaam de kans te geven om door je heen te dansen. Ik zal je door de oefening leiden, zodat je je niet ongemakkelijk of alleen voelt. Je zult versteld staan hoe GOED het voelt om je door je lichaam te laten leiden! 

 

REFLECTIE

 

Hoe was deze practice voor mij? Wat heb ik ervaren?

Wat maakt dat ik me belichaamd voel? 

Is het dansen, tuinieren, ademen, verbinden?

Ik ben super benieuwd hoe de journey voor je was. Laat je me het even weten? Je kunt gewoon reageren door een DM te sturen via Instagram.

MEER BELICHAMING 

Embodiment kan er heel verschillend uitzien. Misschien is het de ene dag naar de sportschool gaan, je lichaam voeden met voedend eten, dansen op een feestje of festival. Misschien is het naar de sauna gaan of een massage nemen, connectie maken met je baarmoeder en selfpleasure, haptonomie of andere somatische therapie om je mooi lichaam of welk niveau dan ook wat heling en bewustwording/aandacht/liefde te geven.  Voor iedereen is een andere ingang en elk moment vraagt iets anders.

Daarom hieronder nog een lijst met oefeningen die mij daarnaast hebben geholpen mijn lichaamsbewustzijn vergroten zijn:

 

– Energetisch werken(zoals de grondingsmeditaties)
– Energetische begrenzing, energie zuiveren en gronden/aarden, omdat het energetisch lichaam sterk verbonden is met het fysieke en emotionele lichaam
– Yoga
– Ademwerk
– Krachttraining
– Mediteren en bewustzijn naar alle sensaties brengen
– Dansen (verdieping: elk muziek heeft een eigen frequentie heeft en dat liedjes waarbij je je heupen schud of sensualiteit ervaart je helpen specifiek in te verbinden met jouw gronding en sacrale centrum).
– Self pleasure (hierdoor leerde je heel erg sterk jouw yes en hell no lichamelijke reactie)
– Alles wat me in contact brengt met mijn vrouwelijke energie, zoals womb healing, de-armouring massage, teachings over polariteit, leren over de vrouwelijke godinnen en archetypes en voelen hoe deze verschillende archetypes in mijn lichaam voelen, leren ontspannen en ontvangen
– KAP/LEAP sessies
– Werken met emoties en deze weer leren voelen en bewegen.
– Schaduwwerk op schuld en schaamte, twee emoties die je vaak tegenhouden om helemaal te kunnen zakken in de onderbuik.

Embodiment is daarnaast dus een essentieel onderdeel van het begrijpen en integreren van Human Design in je leven. Belichaming is net als je Human Design leven een doorlopend proces van zelfontdekking en groei. Mocht je hier meer verdieping in willen, dan ben je super welkom in de Rise In/tensive, mijn lievelings aanbod op dit moment. Waarin je jouw Design echt gaat belichamen en ik daarna nog een tijd naast je loop. Lees hieronder meer of plan een vrijblijvende kennismaking call om samen af te stemmen of dit aanbod nu de juiste stap voor je is. Ik laat altijd jouw autoriteit de weg wijzen. 

DE DIEPTE IN

En, hoe nu verder?

Je bent zo welkom

Leer jouw Design belichamen & intuïtie achter het stuur zetten in de Rise Intensive

1:1 RETREAT + 2 MAANDEN VERDIEPING.

Dit is meer dan een retreat, het is een reis op alle lagen waarin je een diepe transformatie doorgaat. Met Human Design als ingang naar jouw blauwdruk en innerlijk werk & belichaming die je de informatie laten belichamen en leven. Want ik geloof dat de verandering daar zit, in de inzichten ontvangen op dieper niveau en ontdekken welke lagen er nog liggen op het leven van jouw essentie en het onvoorwaardelijk volgen van jouw Human Design en intuïtie.

Dit is voor de vrouwen die al hebben geleerd over hun Human Design, maar daarmee nog niet helder hebben hoe ze dit nou kunnen gaan leven. Én voor de vrouw die voelt dat ze met mij wil werken en meteen de diepte in wil gaan. Waar je het verschil voelt tussen je mind, conditionering en intuïtie of de onderbuik. De vrouwen die willen leven vanuit hun lijf, intuïtie en spiritualiteit. Onvoorwaardelijk willen vertrouwen op dat wat ze voelen of doorkrijgen én een leuk leven leiden. Haar unieke leven. Want daar is ze stralend, magnetisch, volgt ze haar joy, vertrouwd ze haar zelf en het leven en leeft ze in overgave met wat Er wil ontstaan.

Deze vrouwen gingen je voor…

Bloei is vanzelfsprekend als je de meest

krachtige versie van jezelf weer belichaamt.